Terapia CranioSacrală este o terapie complementară blândă, non-invazivă, ce are ca scop sprijinirea şi îmbunătăţirea funcţionării sistemului nervos central, folosind atingerea pentru a restabili starea de echilibru şi a ajuta corpul să se vindece.

Sistemul nervos central (SNC) este format din creier şi măduva spinării, două structuri foarte delicate ce sunt protejate de craniu şi coloana vertebrală. Ele se găsesc în interiorul sistemului craniosacral, un sistem fiziologic care inconjoară, protejează, hrăneşte şi curăţă SNC.

Terapia CranioSacrală este o terapie extrem de eficientă, bazată pe atingerea uşoară, care lucrează atât cu întregul corp, cât şi cu sursa durerii sau disfuncţiei. În general, corpurile noastre fac o treabă minunată în a face faţă tensiunilor provocate de experienţele mai neplăcute, precum stresul cronic, căderi şi lovituri, boli etc., însă când modalitatea de a ascunde o problemă nu mai este eficientă sau ele apar prea des, atunci resimţim durere şi disconfort. Prin TCS corpul primeşte susţinerea adecvată pentru a se vindeca singur.

Atingerea blândă şi sigură – premisa acestei terapii – are efecte puternice şi de suţtinere în procesele de vindecare ale oamenilor. Bebeluşii au nevoie de atingere blândă şi sigură pentru o dezvoltare sănătoasă şi armonioasă, iar o îmbrăţişare la momentul potrivit de la un prieten sau persoane dragi pot fi deseori susţinerea perfectă.

Atingerea blândă şi sigură este un act profund şi cu adâncă semnificaţie. Sistemul nostru nervos, prin terminaţiile nervoase din piele, răspunde la atingere şi astfel ne putem relaxa, ne simţim în siguranţă, ocrotiţi, resimţim o stare de bine deplină.

Întrebări frecvente:

1. Poate terapia CranioSacrală să fie făcută în paralel cu un alt tratament?

Terapia CranioSacrală nu interferează cu nicio altă formă de terapie sau tratament/medicaţie. Este o terapie fără risc sau efecte secundare.

2. Există contraindicaţii?

Terapia CranioSacrală nu se recomandă în cazurile de anevrism acut sau recent, AVC recent, atac de cord recent, precum şi în orice intervenţie la nivelul lichidului cefalorahidian (intervenţii şi /sau operaţii pe creier sau coloana vertebrală).

3. De câte tratamente am nevoie?

Numărul de şedinţe diferă de la o persoană la alta pentru că fiecare corp este unic şi diferit. Sunt persoane care au nevoie de o şedinţă pentru a se simţi bine, altele au nevoie de 3 – 5 şedinţe sau pot avea nevoie chiar de tratament intensiv. Totul depinde de modul în care corpul fiecărei persoane reacţionează şi integrează efectele terapiei.

Ai nevoie de ajutor?