Încercăm să ţinem cure de detoxifiere şi diete, dar ce facem cu toxinele mentale şi sufleteşti, cele care îmbolnăvesc corpul uman?

Suntem învăţaţi că trupul nostru este doar un vehicul, iar atunci când se strică îl putem rezolva înghiţind pastile. Cu toate acestea, nu putem nega uniunea naturală a trupului cu mintea şi spiritul.

Orice abordare parţială a problemelor cu care se confruntă omul, fără a ţine seama de celelalte niveluri, poate accentua dezechilibrele existente.
Detoxifierea la nivel fizic, mental şi emoţional este o condiţie esenţială pentru a putea fi sănătos şi fericit.

Institutul de Medicină Preventivă a realizat în urma mai multor studii că, atunci când tratăm cauzele care stau la baza unei afecţiuni, corpul nostru posedă o remarcabila capacitate de a începe procesul de vindecare mult mai rapid decât s-ar fi crezut. Aceste studii au aratat că, schimbând stilul de viaţă şi lucrând la nivel mental şi emoţional, oamenii se pot vindeca de boli cronice şi severe, chiar incurabile, deoarece îşi schimbă genele care activează boala în organism.

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic asigură o curăţare generală a organismului, fiind recomandat în cadrul regimurilor de detoxifiere şi slăbire. Ajută la micşorarea circumferinţei, combate retenţia de apă şi senzaţia de picioare grele, creşte gradul de oxigenare a ţesuturilor, elimină balonarea, ameliorează problemele circulatorii, ajută la relaxare, îmbunătăţeşte calitatea somnului şi chiar întăreşte imunitatea. În acelaşi timp, îmbunătăţeşte aspectul pielii.

Acesta se poate efectua printr-un masaj uşor combinat cu aplicarea presiunii uşoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se adună toxine pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Ganglionii limfatici se găsesc în regiunea gâtului, a sânilor, abdomenului, în zona inghinală şi a genunchilor.

De asemenea, drenajul limfatic poate fi realizat şi cu ajutorul aparatului pressoslim care oferă aceleaşi beneficii ca în cazul drenajului limfatic manual, însă efectele sale sunt date de presiunea aerului care intră în componentele costumului special care se aplică pe mâini, abdomen şi picioare.

Drenajul limfatic efectuat corect şi eficient va avea efecte vizibile asupra pielii şi asupra tenului. Doamnele se vor bucura cu siguranţă, căci aspectul de coajă de portocală din zona coapselor şi a picioarelor va dispărea. De asemenea, tratează vergeturile, elimină toxinele şi este recomandat în ingrijirea post-operatorie şi liposucţie. Numărul de şedinţe şi modalităţile de abordare a situaţiilor trebuie personalizate în funcţie de fiecare pacient, de afecţiunile şi doleanţele sale.