La Aura Health Center oferim un Plan complex de Alcalinizare care acţionează atât din interior, cât şi din exterior printr-o Împachetare de Alcalinizare şi o Dietă alcalină personalizată.

Într-un interviu cu Maria Mihăilă, Specialist in Medicină alternativă & Nutriţie şi Fitoterapie Germanică, aflăm mai multe despre Procedura Complexă de Alcalinizare oferită la Aura Health Center:

Se vorbeşte foarte mult despre dieta alcalină, despre pH acid şi bazic. Se spune că unele alimente ne induc un pH acid, altele alcalin şi că un pH acid ar fi un pretext pentru instalarea unor boli grave, precum cancerul. Atâta timp cât corpul nostru îşi poate asigura constant un echilibru acido-bazic, care este atunci sensul unei Diete Alcaline sau a unor Împachetări  de Alcalinizare?

pH-ul sângelui se menţine în intervalul de 7,35-7,45, iar în acest interval nu sunt probleme. pH-ul sângelui nu se schimbă, căci dacă ar scădea sub 7,35 corpul ar intra într-o stare critică de acidoză. Pe de altă parte, pH-ul ţesutului conjunctiv se schimbă şi are de suferit din cauza stilului nostru de viaţă. Factorii care induc aciditatea sunt diverşi:

– O alimentaţie dezechilibrată (mâncare procesată, dulciuri, sucuri, apă carbogazoasă, zahărul şi toate produsele de origine animală, combinaţiile alimentare greşite etc.)

-Poluarea mediului (toxicitatea dată de metalele grele precum mercur, plumb, aluminiu etc.);

– Îmbrăcăminte din material sintetic;

-Consumul de alcool, tutun şi medicamente;

-Emoţiile „acide”  frecvente în societatea actuală (stresul, frica, mânia, frustrarea etc.).

Atunci cand pH-ul ţesutului conjunctiv este acid pe o perioadă mai îndelungată, el poate influenţa negativ pH-ul sângelui. Pentru a se menţine acest echilibru acido-bazic, corpul elimină minerale alcaline. De exemplu, dacă aciditatea persistă în corp, organismul compensează luând Calciu din oase, ducând, în timp, la o demineralizare a sistemului osos şi chiar la osteoporoză. Totodată, odată alcalinizat ţesutul conjunctiv, Calciul nu revine în oase, ci se depune haotic pe vene (ducând la arteroscleroză), se poate acumula în rinichi sub forma calculilor calcici, se poate depune pe dinţi sub formă de tartru etc.

Practic, Dieta Alcalină împreună cu Împachetarea de Alcalinizare echilibrează pH-ul ţesutului conjunctiv şi compensează impactul negativ al factorilor agresori.

În ce constă Împachetarea de Alcalinizare?

Procedura de alcalinizare constă în :

-Curăţarea pielii cu un peeling corporal pentru creşterea permeabilităţii;

-Împachetarea corpului pacientului în feşe/prosoape îmbibate într-o soluţie călduţă alcalină. Soluţia alcalină are la bază bicarbonat de sodiu (Fara Aluminiu!) în combinaţie cu extracte non-alcoolice din plante alcaline presate la rece. Soluţia alcalină se prepară pe loc pentru fiecare client în parte;

-Pacientul va fi servit cu o soluţie alcalină obţinută din plante medicinale presate la rece (produse în Germania);

-Durata unei şedinţe este de 45 de minute.

Recomandăm o cură de 8-10 şedinţe de două ori pe an, pentru a oferi răgazul necesar organismului pentru a se regenera. Pentru maximizarea rezultatelor, împachetările pot fi efectuate în combinaţie cu alte proceduri corporale precum drenajul limfatic şi masajul terapeutic.

Cui i se adresează Împachetările de Alcalinizare?

Împachetările se adresează oamenilor care sunt preocupaţi de zona estetică, cât şi de cei care acordă o atenţie specială sănătăţii lor:

-La nivel estetic (efect de anti-îmbătrânire al ţesutului cutanat; curăţă, catifelează şi purifică pielea, regenerează celulele de la nivelul epidermei)

– Ca măsură de  prevenţie terapeutică (detoxifierea generală a întregului organism, acest tip de proceduri este folosit cu succes împotriva problemelor grave de sănătate, de  către clinicile de specialitate din Germania).

 Pot aceste împachetări să dăuneze?

La Aura Health Center, noi propunem o alcalinizare complexă a organismului, bazată pe alcalinizarea ţesutului conjunctiv prin intermediul sistemului cutanat. Deoarece pielea este formată din straturi celulare cu permeabilitate selectivă, organismul va asimila doar cantitatea de soluţie alcalină de care are nevoie.  Sub supravegherea atentă a terapeutului, aceste împachetări nu produc nici un fel de complicaţii, DAR nu recomandăm pacienţilor să îşi facă împachetările singuri acasă.  Acest tip de proceduri sunt complexe şi este indicat să fie realizate sub îndrumarea unui specialist.

Tot auzim pe internet despre băuturi care alcalinizeaza corpul precum apa cu bicarbonatul de sodiu baută pe stomacul gol de dimineaţă. Din ce este facută bautura alcalină regăsită în pachetul vostru?Are ea vreo legatură cu ce se vehiculează online?

Este binevenită această întrebare, pentru că vreau să semnalez o eroare făcută de mulţi oameni. Nu este deloc recomandat să bem apă cu bicarbonat de sodiu, deoarece fiecare organ are un pH specific. De exemplu, stomacul este un organ al cărui pH este 4-5. Dacă alcalinizăm atât de dur  acest mediu acid, vom avea probleme cu digestia. Într-o dietă alcalină, fiecare aliment va fi digerat şi metabolizat  de un anumit organ, cu ajutorul unui tip specific de enzimă pe care organismul şi-o calculează. Băutura alcalină oferită de noi este special concepută să poată fi băută fără să afecteze pH-ul acid al stomacului, digestia putându-se desfăşura în mod firesc. Ca şi compoziţie, băutura alcalină este compusă dintr-un mix de extracte de plante medicinale şi sucuri de fructe alcaline, care este foarte uşor absorbit chiar de la nivelul gastric (substanţele fitoterapeutice conţinute de băutură pătrund direct în fluxul sanguin, fiind absorbite prin mucoasa gastrică).

Ce înseamnă Dietă Alcalină personalizată?

După cum am menţionat anterior, în cadrul Planului complex de Alcalinizare se poate opta şi pentru includerea Dietei alcaline personalizate. Noi nu am fost învăţaţi cum să ne hrănim sănătos, cum să combinăm şi să gătim alimentele corect, cum să ne reglăm pH-ul organismului printr-o alimentaţie înţeleaptă. Practic, noi întocmim fiecărui client un plan alimentar ce conţine alimente preponderent alcaline. Acest plan alimentar clasifică alimentele în funcţie de pH-ul lor şi sugerează frecvenţa cu care ele pot fi consumate, incluzând atât alimente alkaline, cât şi acide căci şi acestea din urmă, consumate cu moderaţie, au o contribuţie importantă în menţinerea sănătăţii.

Planul alimentar funcţionează ca un ghid de reglare a organismului, fiind eficient în probleme de sănătate, precum:

  • Oboseala cronică;
  • Obezitate;
  • Degenerare celulară (cancer);
  • Osteoporoză;
  • Calculi renali:
  • Artrita şi dureri reumatice;
  • Alergii şi intoleranţe alimentare;
  • Erupţii cutanate/ acnee;
  • Suprasolicitare;
  • Emoţii negative etc.”

Pentru Programari si mai multe detalii, trimiteti mesaj pe pagina Aura Health Center.

Leave a Reply